Szerdán & pénteken 19:00 órától.

Szeretettel várunk próbáinkra, szerdán és pénteken este 7 órától a főtér (P.-ța Unirii) 16 alatti székhelyünkön.

Vasár- és ünnepnaponként énekelünk a szentmiséken: 10:00; 11:30 vagy 18:00 órától.

Dalolj velünk!

Rezgés… harmónia… érzés

 A kolozsvári Szent Mihály-templom kórusának és zenekarának legfőbb célja, hogy a liturgikus cselekményekben egyházzenei szolgálattal vegyen részt. Az énekelt zsoltárok, könyörgések, imák mind az Istent dicsőítik a zene eszközeivel. Templomunkban a színvonalas egyházzenei szolgálat hosszú múltra tekint vissza, erről tanúskodik a templom gyönyörű hangszere is, a gazdag kottatár, és számos neves zenész munkája: Ruzitska György, Zsizsmann Rezső, Rezik Károly, hogy csak néhányat említsünk. A karzaton érdekes hic fuit-feliratokat fedezhetünk fel: évszámokat, több száz éves neveket, amelyeket bizonyára a valaha itt szolgáló énekesek karcoltak a kőbe. Mindez nem lett volna lehetséges elkötelezett kántorok, karnagyok, orgonisták nélkül, valamint azon gyerekek és felnőttek nélkül sem, akik ezt igazi szolgálatnak tekintették, és mindenkor áldozatot hoztak érte. Örököseik, a jelenlegi Szent Cecília muzsikusok ma is kamatoztatják az itt felhalmozódott szellemi és anyagi értékeket. Számunkra fontos, hogy a repertoárunk minél változatosabb legyen, ezért a gregorián dallamkincstől a kortárs kórusművekig minden helyet kap énekkarunk liturgikus szolgálatában.

„A kóruséneklés olyan örömforrás, amely közösséget hoz létre azok között, akik »ketten vagy hárman összejönnek« és összedalolnak.”

(Kodály Z. / Katolikus Lexikon)

A szentmiséken való zenei részvételen kívül a megtanult műveket koncert formájában is előadjuk, ezeken templomunk kamarazenekara is közreműködik. Az egyházzenét szerető közönség szép számban látogatja hangversenyeinket, ez nekünk is erőt ad a folytatáshoz. Tagjaink között amatőrök és hivatásos zenészek egyaránt vannak, a szent muzsika és a kóruséneklés szeretete eggyé kovácsolja őket. Hiszen együtt énekelni öröm, és aki énekel, az százszorosan dicsőíti az Urat.

Az énekkar és a kamarazenekar működését a Jóisten kegyelme, valamint a Szent Mihály-plébánia szellemi és anyagi támogatása biztosítja.

Az énekkar és zenekar soraiba mindenkit szeretettel várunk, hívunk, aki szeretné átélni az egyházzenei szolgálat szépségét, a közös éneklés örömét.

A próbák időpontja: szerdán és pénteken du. 7.00 órától a Főtér (Piața Unirii) 16. szám alatt.

(Kapcsolat: tel: 0740-19 45 75)

  • „A zene lelkem lélegzetvétele, s egyszersmind imádságom és munkám.” Liszt F.

  • „A hangoknak legalább oly határozott értelmük van, mint a szavaknak, ha szóval nem is lehet kifejezni őket.”  F. Mendelssohn

Szopránok

a fődallam vezérei

Altok

a harmónia ékesítői

Tenorok

cantus firmus előadói 

Basszusok

az összhang megalapozói